dinsdag 3 februari 2009

Pim-praat

Pim heet nu echt Pim, niet meer Mip of Mim. Behalve als hij verstoppertje speelt. Dan roept hij vrolijk: Mim... ettatou! (Vertaling: Pim, waar ben je nou?) Meestal snappen we prima wat hij bedoelt en dat maakt veel dingen een stuk makkelijker.

"Ditte op!" (Drinken op!)

Pim, krijgt papa kus? Pim geeft papa een kus en zegt vervolgens:
"Mama ook!" :-)

Pim, wil je thee?
"Nee!"
Ranja dan?
"Ja!"

Ondanks zijn nu toch al grote woordenschat, snap ik hem soms echt niet. Pim speelde met een zogenaamd Activity Centre dat vanuit de box verhuisd is naar de verwarming. Eén druk op de knop laat: "ABC" horen. Na twee keer drukken hoor je: "Dat is leuk!" Pim was druk aan het spelen en komt vervolgens bij mij en zegt iets onverstaanbaars. Ik snap hem niet en vraag hem te laten zien wat hij bedoelt. Hij gaat weer naar het Activity Centre, drukt twee keer en zegt iets dat nu duidelijk lijkt op "Dat is leuk!" Briljant!

Vanmorgen was hij ook heel helder. Hij was gisteren erg hangerig en wilde niet eten. Vanmorgen leek hij opgeknapt en dronk een hele beker melk en at daarbij zijn broodje helemaal op. Johan at yoghurt met crueli; Pims favoriet. Pim krijgt meestal een stukje cruesli, maar vandaag was hij heel duidelijk:"Nee, hoet niet!" Raar, maar Pim was er zeker van dat hij geen cruelsi wilde, ook al had papa een lekker dik stukje uitgezocht. Nog geen twee minuten later demonstreerde hij waarom hij niet wilde. Zijn ontbijt belandde met een grote boog op de plavuizen. Pim is ziek. Lekker knuffelen, even douchen en dan "lapen". Pim, je bent een kanjer!

Geen opmerkingen: