donderdag 23 augustus 2007

Ziek

Pim is ziek! Niet heel ernstig gelukkig. Eigenlijk valt het op zich wel mee, maar het is zo zielig. Hij is namelijk snipverkouden! Pim rochelt al vanaf zijn geboorte. Bij de checkups die hij op het CB kreeg bleek er niet veel aan de hand. Wat slijm, hij kan het immers niet ophoesten? En de voeding die baby's krijgen (melk), maakt het slijm natuurlijk niet minder.

Al even hoest en proest hij meer dan normaal. En nu zit zijn neus helemaal vol slijm. Gisteren werd hij zelfs om 22.00 uur wakker van zijn eigen gehoest en geproest. En ook vannacht moest hij om 4.00 uur even huilen. Het zit hem niet lekker. Gelukkig heeft hij geen koorts. In die zin valt het mee, maar het klinkt zo naar.

Ik heb de alternatieve trukendoos eens opengetrokken: neus schoonmaken met een speciaal zuigapparaatje (vervelend), zoutoplossing in de neus (ook naar), stomen met papa of mama onder de douche (heerlijk) en een ui naast zijn bed (stinken). Ook heb ik iets onder zijn matrasje gelegd, zodat hij wat rechterop ligt (meer lucht). Toen was de doos leeg. Iemand nog meer tips?

Ik leg hem in zijn bed. Hij lacht van oor tot oor. Zelfs nu! Lekker ding! Na een kwartiertje kijk ik stiekem om de deur. Hij ligt als een zielig wit hoopje mens met rode wateroogjes in zijn bedje. Tevreden twee vingers in zijn mond. Kijkend naar zijn mooie vogellamp die aan het plafond hangt. Zijn oogjes zakken langzaam dicht. Ga maar lekker slapen vent, dan is het misschien snel weer over.

P.S. Pim drinkt al even onrustig en beduidend minder. Lucht? Krampjes? Boertjes? Verkeerde fles? Nare speen? Te snel of juist te langzaam? Ik begon ondertussen zelfs maar weer eens aan spruw te denken (daar was hij weer!). Maar misschien is het 'gewoon' de verkoudheid die hij onder de leden had. En nu drinkt het natuurlijk helemaal niet prettig!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

och

Anoniem zei

Hoi
wat sneu dat hij zo erg verkouden is, toen Collin in het ziekenhuis lag is hij ook zo verkouden geweest. Daar gezegd dat je zo weinig mogelijk zijn neusje moest uitzuigen ivm dat je dan de slijmvliezen prikkekt en het er alleen maar erger door wordt, wat er aangeraden werdt was, een bolletje watten nat maken en deze tussen je handen rollen zodat je aan beide uit einden een puntje kreeg deze moest je dan met een draaiende beweging in zijn neusje doen, op deze manier hebben we veel snottebellen gevangen
groetjes natascha

Anoniem zei

Ik heb naar aanleiding van dit berichtje verschillende tips gekregen van lezers! Bedankt hiervoor. Naast de tip van Natascha gebruiken we nu ook wasgel/badschuim van Zwitsal: slaap zacht met eucalyptus en tijm, lekker fris voor de neus, en Luuf inhalatiecreme, een soort dampo voor heel jonge kinderen.

Pim lijkt er meer lucht door te krijgen!