donderdag 2 augustus 2007

Hobbes

Onze trouwe viervoeter heeft zeker een plaatsje op dit log verdiend. Was hij ooit onze enige grote liefde... nu moet hij zijn aandacht delen. En dat is niet makkelijk, al doet hij heel erg zijn best.

Helaas voor hem, krijgt Pim het snelst de aandacht. Soms probeert Hobbes dan mijn aandacht te trekken door er met een speeltje vandoor te rennen. Of liever nog een slipper, onderzetter of rondslingerend doekje. En dan maar wachten tot zijn vrouwtje hem achterna komt. Maar meestal wacht ons Hobje netjes zijn beurt af.

Voor ons gevoel weet Hobbes zich niet altijd goed raad met het kleine mensje. Als Pim het met zijn decibellen al te gortig maakt, zoekt hij een rustiger heenkomen in zijn mand in de schuur. Verder stoort hij zich niet zo aan de nieuwe pup. Hij beleeft er (nog) niet veel plezier aan (wacht maar Hobbes, tot Pim vast voedsel gaat eten), maar hij heeft er ook geen last van. Soms komt hij even snuffelen en kwispelt dan vrolijk met zijn staart. En als hij een heel goede bui heeft, wil hij best wel even met Pim poseren voor een foto.

(BTW: Geniet nog even van deze net afgevallen slanke hond... Over enkele maanden zullen de kilo's er (weer) aan vliegen. Pim in de kinderstoel, een kwijlende Hobbes ernaast. Wedden dat er regelmatig wat 'per ongeluk' op de grond valt? En wedden dat ze dan de dikste vrienden zijn?)

2 opmerkingen:

Johan zei

LetterLuck dik!

Anoniem zei

Het is toch ook een hele lieve hond en inderdaad .... als Pim straks broodjes en korstjes en patatjes in z'n eigen mond mag stoppen dan weet Hobbes niet wat hem overkomt :)

Er liggen hier bij de maaltijd, als klein mannetje er is, twee honden onder de kinderstoel.... :)